Bulut Sportif Havacılık Kulübü

Hayallerinizi Gerçekleştiriyoruz!

Güvenli, Kaliteli ve Eğlenceli Yamaçparaşütü Eğitimleri İçin Doğru Adres

Sıkça Sorulan Sorular

Sizden sıklıkla gelen soruları derleyip toplayıp güzelce cevapladık. Aşağıda cevaplarını bulamadığınız sorular için iletişime geçmekten çekinmeyin. İletişime açık, enerjik bir o kadar da uçmaya ve öğretmeye hevesli insanlarız. Sorularınızı seve seve cevaplamaya hazırız. İster telefonla, ister mesajla. İletişim formuna ulaşmak için lütfen tıklayın.

Sizden sıklıkla gelen soruları derleyip toplayıp güzelce cevapladık. Aşağıda cevaplarını bulamadığınız sorular için iletişime geçmekten çekinmeyin. İletişime açık, enerjik bir o kadar da uçmaya ve öğretmeye hevesli insanlarız. Sorularınızı seve seve cevaplamaya hazırız. İster telefonla, ister mesajla. İletişim formuna ulaşmak için lütfen tıklayın.

Yamaç Paraşütü Nasıl Bir Spordur?

Yamaç paraşütü; havalanmak için çok özel bir alana ihtiyaç duymaması, özel bir izin gerektirmemesi, hafif ve taşınabilir olması, diğer hava araçlarına nazaran daha ucuz olması ve büyük keyif vermesi gibi nedenlerden ötürü günümüzde en hızlı gelişen ve en çok tercih edilen hava sporlarından birisidir. Öğrenilmesi diğer spor branşlarına göre çok daha kolay ve zahmetsiz olan yamaç paraşütü 16 yaşından gün almış, sağlıklı, istekli ve belirli bir kondisyona sahip her birey tarafından yapılabilir.

Son yıllarda bayanlarında yoğun ilgi gösterdiği yamaç paraşütü sporu doğayla iç içe olması, ekip ruhu ve arkadaşlık bağlarını güçlendirmesi, kamp, gezi ve diğer spor branşlarını da içinde barındırması nedeniyle hızla büyüyen ve geniş kitleler tarafından tercih edilen bir spor branşı olmuştur. Farklı özellik ve yapılarda üretilen yamaç paraşütleri ile isteyen akrobasi, isteyen kros, isteyende keyif uçuşu yapabilmektedir. Yamaç paraşütü de kendi içinde farklı farklı branşlara ayrılmıştır. Bunlar tırman uç, seyrüsefer (xc kros), tandem (iki kişiyle yapılan uçuşlar), akrobasi, hedef stil ve keyif uçuşudur.

Ülkemizde hemen hemen her bölgesinde ve mevsiminde yamaç paraşütü ile uçuşlar yapılabilmektedir. Dünyanın sayılı yamaç paraşütü alanlarından birisi olan Fethiye Ölüdeniz de her yıl binlerce pilot ve turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Başlangıç Eğitimi Kaç Gün Sürer?

Başlangıç eğitimleri 3 safhadan oluşur. Bunlar; Teorik Eğitimler, Yer Eğitimleri ve Uçuş Eğitimleridir. Teorik eğitimler bir, yer eğitimleri bir-iki, uçuşlar ise iki hafta kadar sürer. Meteorolojik koşullara göre bu sürelerde değişiklikler olabilmekle birlikte toplamda 1-1,5 ay içersin de tüm eğitim tamamlanır.

Eğitimler hangi zamanlarda yapılıyor?

Teorik eğitimler hafta içi 19.00 - 22.00 saatleri arasında kulüp binasında, Yer eğitimleri ve uçuşlar hafta sonu (cumartesi ve pazar günleri) 09.00 - 20.00 saatleri arasında Ayaş, Yenikent ve Gölbaşındaki uygun arazi ve tepelerde icra edilir. Geçerli mazereti olup eğitimlerin bir kısmına katılamayanlar için telafi dersleri / uçuşları düzenlenir.

Uçuşları ben mi yapıyorum?

Eğitimlerin tüm safhasındaki uçuşlar kursiyerler tarafından yapılır. Eğitimlerde tandem uçuşlarındaki gibi eğitmen kursiyerle birlikte uçmaz. 

Eğitimleri nerede veriyorsunuz?

Başlangıç eğitimlerini Ankara da veriyoruz. Teorik eğitimler Keçiörendeki Kulüp binamızda, yer eğitimleri Yenikent ve Gölbaşındaki uygun düz ve hafif eğimli arazilerde, uçuşlar ise Gölbaşı ve Ayaştaki Takeofflardan yapılır. 

Yaz aylarında neden başlangıç eğitimi vermiyorsunuz?

Havaların aşırı ısındığı, termik aktivilerin yoğun olduğu yaz mevsimlerinde özellikle karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde başlangıç eğitimi vermek çok uygun bir hareket tarzı değildir.  Bazı kulüpler genel emniyet kurallarını dikkate almayarak bu mevsimlerde de eğitimler düzenlemektedir. Ankara için başlangıç eğitimleri için en uygun zaman Eylül - Ekim ve Kasım aylarıdır. 

  • Başlangıç Eğitimleri    : Eylül - Ekim - Kasım - Mart - Nisan
  • Orta Seviye Eğitimler  : Eylül - Ekim - Nisan - Mayıs - Haziran
  • İleri Seviye Eğitimler   : Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül    

Pahalı Bir Spor mudur?

Bu soruya cevabı HAYIR olarak vermeyi çok isterdim ancak maalesef pahalı bir spordur. Başlangıç eğitimleri 10-12 Bin TL, SIV eğitimleri 5-7 Bin TL, Orta Seviye Pilotluk Eğitimleri 15-20 Bin TL, Sıfır tam takım bir paraşüt 3500-4000 € olmakla birlikte işin içine girdikçe ekstra maliyetler eklenmektedir. Ancak bunlar gözünüzü korkutmasın. Alacağınız keyif para ile ölçülemeyecek kadar yüksektir.

110 Kiloyum. Bende bu sporu yapabilir miyim?

Teorikte evet. Önemli olan kilodan ziyade çeviklik ve hızlı reaksiyon gösterebilme. Aktif bir yaşantınız varsa çevik ve atak bir insansanız neden olmasın.

Gerekli Evraklar Nelerdir

  • Nüfus Cüzdanını Fotokopisi (Ehliyet veya pasaport fotokopisi de geçerlidir.)
  • Adli Sicil Kaydı (E-Devlet üzerinden yeni alınmış olmalıdır.)
  • Kan Grubu Belgesi (Ehliyet / Nüfus Cüzdanı üzerinde belirtilmiş ise yeterlidir.)
  • Öğrenim durum belgesi (E-devletten alınmış olmalıdır.)
  • Taahhütname (Kurs başlangıcında imzalattırılacaktır.)
  • Vesikalık Fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalı, 2'si büyük 4'ü küçük pul vesikalık olmalıdır.)
  • Sağlık Raporu (Aile hekimliğinden veya tam teşekküllü bir hastaneden "Spor Yapabilir" ibareli rapor.
Telefon Et0 543 446 0 446
Mesaj Gönderinfo@bulut.org.tr
Ziyaret EtKulüp Merkezi